Dzisiaj przepis na zdrowe i mega wilgotne muffiny otrębowe. Są dość małe, upiekłam je w sylikonowych foremkach do babeczek. Zawierają bakalie, które nadają im niepowtarzalnego smaku.
Martyna
- 1 kostka margaryny
- 1/2 szklanki miodu
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- ok. 2/3 szklanki otrąb pszennych (można więcej)
- 1 jajko
- 4 średnie jabłka obrane i starte na dużych oczkach
- dowolne bakalie (u mnie orzechy laskowe)
Margarynę, cukier, miód i jajko ucieramy na gładką masę. Potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, otręby, jabłka i bakalie. Wszystkie składniki delikatnie i krótko mieszamy. Pieczemy w foremkach sylikonowych około 30 minut do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz