12 maja 2013

Batoniki musli


Wspaniała, zdrowa przekąska, idealna dla łasuchów przebywających cały czas na diecie. Można ją wziąć do pracy, szkoły i w każde inne miejsce. Bardzo szybka w wykonaniu. Polecam!
Martyna

Składniki:
  • 1/2 szklanki płatków żytnich
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki otrąb pszennych
  • 1/4 szklanki słonecznika
  • 1/4 szklanki pestek z dyni
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych 
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 1/2 szklanki rodzynek
Wszystkie składniki (oprócz rodzynek) wymieszać, włożyć do blaszki wyłożonej pergaminem i piec 30 minut w temperaturze 30ºC. Po upieczeniu obsypać rodzynkami delikatnie dociskając je, odstawić do schłodzenie i utwardzenia.

Smacznego! :)







6 komentarzy:

  1. potwierdzam pyszny, sama robiłam tylko dodawałam więcej orzechów (różnych rodzajów) i gotowych musli:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. o, uwielbiam owsiane batoniki, a domowe już w szczególności ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdrowa, pożywna przekąska - tak lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robię je często na drugie śniadanie, zdecydowanie lepsze od kupnych i sycące :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniaaaaam! Uwielbiam takie zdrowe przekąski, mmm:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Są świetne, koniecznie muszę skorzystać z tego przepisu:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...