Wspaniała, zdrowa przekąska, idealna dla łasuchów przebywających cały czas na diecie. Można ją wziąć do pracy, szkoły i w każde inne miejsce. Bardzo szybka w wykonaniu. Polecam!
Martyna
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków żytnich
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki otrąb pszennych
- 1/4 szklanki słonecznika
- 1/4 szklanki pestek z dyni
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
- 1/2 szklanki orzechów laskowych
- 4 łyżki płynnego miodu
- 1/2 szklanki rodzynek
Wszystkie składniki (oprócz rodzynek) wymieszać, włożyć do blaszki wyłożonej pergaminem i piec 30 minut w temperaturze 30ºC. Po upieczeniu obsypać rodzynkami delikatnie dociskając je, odstawić do schłodzenie i utwardzenia.
Smacznego! :)
potwierdzam pyszny, sama robiłam tylko dodawałam więcej orzechów (różnych rodzajów) i gotowych musli:)))
OdpowiedzUsuńo, uwielbiam owsiane batoniki, a domowe już w szczególności ;-)
OdpowiedzUsuńZdrowa, pożywna przekąska - tak lubię :)
OdpowiedzUsuńRobię je często na drugie śniadanie, zdecydowanie lepsze od kupnych i sycące :)
OdpowiedzUsuńmniaaaaam! Uwielbiam takie zdrowe przekąski, mmm:)
OdpowiedzUsuńSą świetne, koniecznie muszę skorzystać z tego przepisu:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń